Ingewikkeld hoor…

…Dat hele zelf een website bouwen.

Omdat het programma RapidWeaver bij de MacHeist nanobundle 2 zat, en daar als het goed is een plugin voor wordpress.org voor bestaat, heb ik het idee opgevat om misschien helemaal zelf een Nifty Eef website en blog te bouwen. Moet kunnen toch?
Maar aangezien ik dus zo’n designmeisje ben die als ik het allemaal zelf doe ook helemaal zelf de vormgeving en navigatie van zo’n site wil bepalen, ben ik dus nu al aan het mekkeren over de Themes in RapidWeaver.
(In plaats van dat ik netjes begin met het leren hoe het programma werkt enzo.)

Ik meteen allemaal hulptopics en turorials opzoeken over het aanpassen van de themes, maarja, daarvoor moet je natuurlijk met css en html kunnen omgaan. Dingen waar ik zeer weinig weet van heb.
Ik ben natuurlijk gewoon begonnen met wat rondkloten in het css stylesheet van (een kopietje van) een van de RapidWeaver themes, en daarbij heb ik wel al kunnen aangeven welk lettertype de header moet zijn bijvoorbeeld. Maar er staat zo ontzettend veel informatie in zo’n stylesheet waarvan ik bij God niet weet wat het is en waarop het effect heeft, dat ik toch nog iets meer leidraad zou willen hebben in het uitvogelen.
Dus als iemand nog een simpele begrijpelijke introductie css tutorial weet dan hoor ik het graag.

Verder hoeven jullie je geen zorgen te maken, ik zal snel ook weer niet-nerdy posts schrijven. 😉

3 Comments

Comments are closed.