Doodeng

Ik kan zo nu en dan wel janken. Mijn zoektocht naar een mooi koophuis dat goed bij me past is emotioneel zo ontzettend veel zwaarder dan ik had verwacht.

Ik bedoel, ik snap inmiddels hoe het financieel zit en ik vind het leuk om funda.nl af te struinen opzoek naar iets moois. Op kijkafspraak gaan vind ik in principe ook leuk, hoewel erg vermoeiend. Maar nu ik een paar huizen gezien heb die in aanmerking komen, komt het ineens allemaal heel dichtbij. Het is zoveel! En hoe kan ik nu besluiten of dit of dat huis inderdaad is wat ik wil? Het ene moment vind ik het geweldig en zit ik het in gedachten al in te richten, het andere moment is het juist net niet goed.
En dan de spanning van daadwerkelijk overwegen een bod te doen. Alleen al het overwegen. Ik durf het ineens allemaal niet zo goed. En dat verbaast me het meeste, want ik ben niet bang aangelegd. Ik heb een goed beeld van wat ik financieel kan en wat niet en ben een zelfstandig mens. Het is natuurlijk een grote beslissing die gaat over veel geld dus het is best eng. Je moet dus goed weten waar je mee bezig bent en of dat is wat je wilt. En dat laatste is nu juist het probleem. Het is heel lastig om goed te weten wat ik wil, en bij iets wat erop lijkt goed af te wegen of dat voldoende is. En wat als er nu niks beters voorbij komt?
Rationeel weet ik dat er heel veel te koop staat en daar elke dag nog meer bijkomt. Maar ik voel een druk die ik niet zou moeten voelen. Ik ben hier pas net een paar weken mee bezig, ik heb de tijd. Ik weet dat ik pas een duidelijk beeld krijg van wat ik wil door veel te bekijken en te bezichtigen. Ik heb nu een veel duidelijker idee van wat voor huis ik wil dat toen ik net begon met zoeken. Maar wat als dat perfecte appartement nu niet bestaat?

Ik ga deze week maar even op de bank zitten en niks doen. Dan heb ik er straks misschien weer zin in en kan ik vol goede moed rustig een mooi huisje zoeken.

2 Comments

  • Ik denk dat dat inderdaad het beste is, even alles laten bezinken. Een lijstje maken van wat je zeker wil en wat je zeker niet wil in een huis of appartement helpt ook zeer goed. Voor dat mijn vriend en ik aan onze appartementenjacht begonnen, hadden we een lijst gemaakt van wat onze eisen waren. Uiteindelijk hebben we zeer snel iets gevonden dat volledig voldeed aan die eisen, behalve dan dat er geen gasfornuis was, maar compromissen moeten gesloten kunnen worden in het leven. 🙂

    • Ik heb nu steeds lijstjes gemaakt per woning die ik interessant vond met plusjes en minnetjes, maar een algemeen lijstje met eisen en wat niet is een goed idee. 🙂 Bedankt voor de tip. Ik zal er eens goed voor gaan zitten.
      Voor mij is een vaatwasser iets wat ik heel graag in een keuken wil hebben, maar die kan er later altijd nog ingeknutseld worden mocht dat nodig zijn.

Comments are closed.