Eef en het op een rijtje zetten van dingen

Lijstjes zijn een goed idee. Handig om grip op de dingen in mijn hoofd te krijgen, wat knap lastig kan zijn. De laatste tijd zit ik vast tussen alle dingen in mijn hoofd. Ze verdringen elkaar en ik kan ze niet zien omdat er telkens weer andere dingen voor zitten. Hoe weet ik welke ik serieus moet nemen en welke er slechts lucht zijn?
Daarom maak ik lijstjes.
Zet ze op een rijtje, die dingen. Het liefst in volgorde van belangrijkheid.
En dan mijn best doen om ze af te strepen, om ruimte te maken. Zodat ik kan rusten en de moeilijke dingen bekijken zonder tussenkomst van luchtige stoordingen.

Gelukkig heb ik nu even vakantie. Twee vrije weken die net pas begonnen zijn (en nu al te kort lijken, maar misschien piep ik straks wel anders). Lekker tijd om met mensen af te spreken. Tijd om weer in een ritme van regelmatig schilderen/tekenen. Tijd om voor me uit te staren en te zuchten over wat me dwars zit. Dat laatste is zo moeilijk. Want ik weet het nog niet, wat het is dat me dwars zit. En ik lees liever een leuk boek dan bij mezelf stil te staan. Maar als ik lijstjes blijf maken, kom ik het vast een keer tegen.

Vandaag ben ik lekker in de stad geweest. Wat houd ik toch veel van Utrecht. Heb lekker rond gelopen en in de zon en in de schaduw gezeten en genoten van hoe mooi deze stad is. Plus, ik moest een nieuwe spijkerbroek en heb er in de rode winkel twee gevonden. TWEE. Ik vind nooit spijkerbroeken als ik ze zoek. Alleen soms als ik eigenlijk naar iets anders zoek. Maar met hulp van een aardige verkoopster die alle verschillende modellen en hoe ze vallen uit haar hoofd wist heb ik nu gewoon in één keer twee nieuwe. Heb ik nu heel veel spijkerbroeken? Eigenlijk wel. Maar ik merk precies welke ik vaak en welke ik weinig draag en waarom. Nu kan ik meer afwisselen en dat is fijn. Ook hoef ik het niet meer jammer te vinden dat de fijnste spijkerbroek die ik had stuk was. Die kan ik nu bombarderen tot verfbroek of gewoon weggooien.

En ja, de langste alinea van deze post gaat over spijkerbroeken. Dat is nu eenmaal iets wat ik belangrijk vind. Stond ook op een lijstje. Het vervolg is het uitzoeken en opruimen van mijn kledingkast. Eens zien wat er weg kan.