Over reizen en een auto

Ik heb sinds mijn eenentwintigste mijn rijbewijs. Maar ik woon in het centrum van Utrecht en op één broer na woont al mijn directe familie op fietsafstand. Ik werk in Amsterdam, maar daar ga ik altijd met de trein heen.

Ik heb al meer dan twee jaar niet meer gereden en zou nu niet meer zeker achter het stuur gaan zitten. Hoe langer ik wacht met weer gaan rijden, hoe erger dat wordt. Ik vind dit niet leuk.

Laatst was er weer eens een treinprobleem en het resultaat was dat ik drie kwartier (bovenop mijn normale reistijd) op station Breukelen vast stond. Ik had het in die tijd kunnen fietsen.
Vet te laat (anderhalf uur) op mijn werk, en omdat ik bij een krant werk en met een dagelijkse deadline zit, kan ik niet een keertje wat werk een dag vooruit schuiven en ben ik dus ook minstens een uur later weg.

Gisteren (met late dienst) miste ik op een haar na de metro die aansloot op de laatste intercity, en moest ik derhalve twee keer exta overstappen en met allemaal dronken ajaxsupporters in een stoptrein zitten. Als ik met een auto van en naar mijn werk ging, dan maakte die paar minuten waar ik nu de metro op miste natuurlijk niet uit. En ik zit met mijn werktijden bijna nooit in de spits (heb ik met treinen ook geen last van) dus met files valt het dan nog enigsinds mee. En als ik dan in de file zou staan, dan wel lekker droog en warm en zonder naar festivalbier stinkende luidruchtige mensen.

Ik heb nu het idee dat ik een auto wil. Maar ik heb dus al superlang niet meer gereden. En weet eigenlijk niks van auto’s. Mijn broer heeft al wel eens aangeboden om een keertje samen met hem in zijn auto te oefenen (rondjes op een parkeerterrein).
Dus nu is mijn plan om als er tijd voor is een keer met mijn broer rondjes te rijden op een parkeerterrein. En een keer op wegen te rijden die ik al goed ken. En om me zo weer te herinneren dat het iets is wat ik kan, dat autorijden.

En als ik op dat punt ben aangekomen roep ik heel hard: “broer, halp! Ik wil een auto, waar moet ik gaan zoeken en op letten?”

Al deze plannen bij gratie van mijn broer dus. 🙂

2 Comments

  • Je kunt ook weer een of twee rijlessen nemen. Dan zit er ook nog iemand naast je die kan remmen als dat moet 😉

  • Dat is ook altijd nog een optie als blijkt dat ik achter het stuur van mijn broer echt niet lekker rijd.

Comments are closed.