Chineesjes

Chineesjes

Een van de vele kitscherige winkeltjes die Utrecht rijk is ligt in de zadelstraat, en heeft deze chineesjes in de etalage staan. Op zichzelf was het al een interessante foto maar het gaf nog niet helemaal het juiste gevoel weer. Wat ik heb gedaan in photoshop heet ‘cross processing’. De term komt uit de tijd van analoge camera’s, en betekend dat een foto in de verkeerde vloeistof ontwikkeld is. Door de film in een vloeistof die voor een andere soort film bedoeld is te ontwikkelen gebeuren er rare dingen met de kleuren en het contrast. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende resultaten, maar deze groenige tint wordt er het meest mee bedoeld. In photoshop wordt het natuurlijk anders gedaan. ๐Ÿ™‚ (Hetzelfde effect is op duizend verschillende manieren te bereiken in photoshop, het is namelijk photoshop. Het zal allemaal nรจt iets anders zijn, en het ligt aan de voorkeuren van de fotograaf/photoshopper welke wijze het ‘beste’ is.)

2 Comments

  • Mooi. ๐Ÿ™‚

    Zeg, is het misschien een idee om een inzending te sturen naar de prijsvraag van Advanced Photoshop? De mooiste soep zetten wij (jahaa.. WIJ) op de cover en geven deze gelukkige een kekke Eizo-monitor t.w.v. 2000 euro. (Wij van AP zijn me er eentje :P)

    Voor een DTP'er is dat een prachtige prijs en het moet een koud kunstje zijn om iets te brouwen. ๐Ÿ˜‰
    De inzending moet voor 1 juni binnen zijn. Meer lees je in AP nr. 5, nu in de winkel

  • Hee Bram! Ik had natuurlijk stiekem al gelezen dat je bij dat hippe magazine werkt ;). Prijsvraag he, misschien wel een idee. Hoewel ik wat fotosoep betreft toch nog steeds een hobbyist ben hoor. Dus of ik een kans maak is natuurlijk een tweede.

Comments are closed.